DAN IT DEVOJAKA – IT GIRLS

Od `80-ih godina prošlog veka, slika osobe koja se bavi inženjerstvom ili programiranjem uvek je podrazumevala muškarca i takav pristup doprineo je da se i danas žene slabije odlučuju na ove profesije.

Dame u IT-u?

TO NIJE PITANJE, TO JE POTREBA!

Zbog svoje kreativnosti, analitičnosti, načinu razmišljanja, stručnjaci naglašavaju da su žene neophodne u IT svetu!

Zanima vas tehnologija, nauka, matematika? Bojite se da tu nema mesta za vas? Varate se!

Devojke, dođite u utorak, 16. aprila, na IT događaj „Devojke u IT-ju” koji ICT Development Center organizuje samo za Vas! Saznajte od uspešnih žena iz IT sektora sve o ovoj perspektivnoj i najplaćenijoj oblasti, kao i zašto je to pravo mesto za vas!

ŽENE IT STRUČNJACI TRAŽENIJE
OD MUŠKARACA

Da li ste znale da trenutno u Srbiji ne postoji nezaposleni IT stručnjak? A da ih u Nemačkoj nedostaje 100 000? Možda ste to i znale. Ali verujemo da niste ovo – žene koje su stručnjaci u IT oblasti su TRAŽENIJE od muškaraca. U svetu, a pogotovo u našoj zemlji, još uvek vlada predrasuda da takav posao nikako nije za žene. Što je veoma pogrešno.

Samo neke od najuspešnijih žena IT sveta demantuju ovu tvrdnju i svakog dana ih je sve više. One ne samo da rade u IT-ju, nego su i na liderskim pozicijama.

KOGA ĆETE SLUŠATI?

ICT Development Center organizuje IT dan za sve zainteresovane devojke u cilju da im još više približi ovu najtraženiju oblast. Imaćete priliku da od najuticajnijih i najuspešnijih žena iz Novog Pazara čujete njihova iskustva u IT svetu, ali i da saznate zašto ste vi u toj oblasti neophodne.

Profesorica Aldina Pljasković-Avdić

Profesorica Aldina već nekoliko godina radi kao uspešan IT stručnjak. Na brojnim projektima kako poslovno tako i na fakultetu i zna kako je devojkama koje su na samom početku ili rade u najperspektivnijim poslovima današnjice. Profesorica Aldina ima veoma bogato iskustvo u IT-u i želi da, pored svog iskustva koje ima kao žena programer, prenese svoje impresije o IT oblasti, objasni svoju struku kojom se bavi i u kojoj je potpuno pronašla sebe. Od Aldine ćete saznati kako da najbolje gradite svoju IT karijeru! Aldina je dugogodišnji predavač , vrsan stručnjak u svojoj oblasti i veoma cenjen profesor među studentima. 

Više o Aldini možete pročitati na sledećem  linku.

Profesorica Abida Ganić-Ličina

Profesorica Abida je višegodišnji stručnjak u poslovnoj informatici i e-biznisu, a svoja znanja već godinama prenosi deci, jer predaje informatiku. Iz ugla jednog ženskog profesora na informatici saznaćete njena iskustva, ali i zašto je potrebno što više devojaka u ovoj sferi, koje to benefite donosi za njih i kako je ona prihvaćena među kolegama. Od nje ćete čuti zašto je IT posao iz snova, da li su žene u ovoj sferi retkost i zašto bi trebalo da ih je više. Ona će vam objasniti i zašto je predrasuda da je IT oblast isključivo za muškarce i šta to žene imaju što je neophodno za ovakvu vrstu posla. Abida će vas ohrabriti da ne odustajete od svojih snova!

ZAŠTO DA IZABERETE IT OBLAST?

Ceo svet je u potrazi za ženskom perspektivom u tehnologiji. Istraživanja pokazuju da su devojke pasionirani korisnici tehnologije, više posvećeni projektu a manje gubljenju vremena, ali da su u ovoj oblasti premalo zastupljene. A to, naglašavaju stručnjaci, može da ostavi ogromne posledice po budućnost tehnološke inovacije.
Devojke su neophodne iz mnogo razloga.

Generalno svi u okruženju smatraju da IT nije posao za devojke! Što je jako pogrešno.

Uspešne žene iz IT sveta vam služe za primer. Obezbedite jednake opcije za sve. Radite ono što volite!

PRIJAVI SE ŠTO PRE!

PRIJAVI SE!
2019-04-12T15:46:54+00:00