Prvi C# meetup Novi Pazar

ICT Development Center u saradnji sa Klasterom NIT organizuje prvi C# meetup u Novom Pazaru. Meetup će se održati u Kulturnom centru Novi Pazar, sa početkom u 18h u utorak 04.02.2020.

Na meetupu će biti reči o samom jeziku, njegovoj upotrebi u izradi informacionih sistema, aplikacija za desktop i mobilne uređaje kao i izradu video igara.

O programskom jeziku

C# je nastao kao unapređena verzija programskih jezika Java, C, i C++. Najveća prednost programiranja u C# u odnosu na jezike iz kojih je proistekao je znatno lakša upotreba. Sve što vam je potrebno da biste napisali jedan program u C# je običan tekstualni editor poput Notepada, kao i instaliran program .NET Framework na vašem računaru. Ovaj program predstavlja veliku biblioteku alata koju možete koristiti uz pomoć preko 20 različitih programskih jezika.

S obzirom da je .NET Framework prilagođen za brojne operativne sisteme, pisanje kodova u C# omogućiće vam da kreirate softvere za Windows, Linux, iOS, OSX, Android i BSD okruženje.

Takođe, važno je napomenuti i da C# spada među case sensitive jezike, koji prave razliku između malih i velikih slova. Osim toga, ovaj programski jezik pripada i grupi takozvanih strongly typed, odnosno strogo tipiziranih jezika, koji zahtevaju eksplicitno identifikovane tipove u kodu.

Kome je namenjen meetup?

Meetup je namenjen svima onima koji žele da saznaju nešto više o programskom jeziku C#, njegovoj upotrebi, prednostima i ograničenjima. Onima koji nisu sigurni kuda da krenu kada ulaze u svet programiranja ali i svima onima koji žele da postave pitanja o C# profesionalcima iz te oblasti.

PRIJAVITE SE
2020-01-27T15:44:55+00:00