Učestvuj u trećem velikom istraživanju srpske programerske scene

Koje programske jezike koriste domaći programeri? Koliko njih ima diplomu? Da li planiraju da ostanu u Srbiji? Izdvoj 10 minuta i pomozi nam da saznamo kuda ide naša dev scena.

U oktobru 2015. smo pokrenuli prvo istraživanje domaće programerske scene u saradnji sa još 14 organizacija i kao što smo i tada najavili, plan nam je da ono postane redovna praksa i značajan faktor u utvrđivanju kretanja domaćeg IT-a. U avgustu 2017. godine je urađeno drugo istraživanje koje je pokazalo vidne promene na domaćoj dev sceni.

Ovogodišnja anketa je “doterana” u skladu sa fidbekom koji smo dobili na prethodne, a isto će biti i sa analizom podataka koju ćemo uraditi još detaljnije nego prethodnih godina.

POPUNI ANKETU

U istraživanju nam pomažu Agile Coaching SerbiaPHP SrbijaOmnes GroupGrowITSpaceventHeapspaceWP SrbijaICT HubVojvođanski IKT klasterJS BelgradeDaFEDPython BelgradeSerbian Games AssociationBelgrade Blockchain SocietyData Science Srbija.

Pozivamo sve vas koji se bavite programiranjem da popunite ovu anketu, kao i da je prosledite svojim kolegama i koleginicama iz struke.

Anketa je potpuno anonimna (Google Forms ne registruje ni IP adresu), a okvirno vreme potrebno za popunjavanje je 10 minuta. Ovde možete pogledati rezulatate prošlog istraživanja, a podaci sa ovogodišnje ankete će biti javno dostupni.

Izvor: startit.rs

2019-01-31T20:36:00+00:00